Coca-Cola valmistas investoritele pettumust

Rait Rebane 26. aprill 2011, 20:23

Täna avaldas kvartalitulemused Ühendriikide joogitootja Coca-Cola Company. Vaatamata sellele, et ettevõtte kasum tegi tugeva tõusu, võttis aktsia tänasel kauplemissessioonil suuna allapoole kuna raport jäi allapoole Wall Streeti ootusi.

Täna enne avakella avaldatud raporti kohaselt kerkis Coca-Cola kasum aastataguselt 1,6 miljardilt 1,9 miljardi dollarini ehk 82 sendini aktsia kohta. Ettevõtte käive tõusis pärast suurima villija tagasiotsmist hüppeliselt 40 protsenti 10,52 miljardi dollarini.

FactSet Researchi poolt jälgitavad analüütikud ootasid Coca-Colalt keskmiselt aktsiakasumiks 87 senti ning käibeks 10,58 miljardit dollarit.

Ettevõtte sõnul kerkis kvartaliga ülemaailmne tootmismaht 6 protsenti, eraldi Põhja Ameerikas 6 protsenti, Aasia ja Ladina-Ameerika üksustes 7 protsenti ning Euroopas 5 protsenti. Turgudest näitasid tugevaimat kasvu Venemaa, Türgi, Mehhiko ja India.

„Vaatamata jätkuvatele geopoliitilistele katsumustele suutsime näidata stabiilset kasvu kõigis peamistes üksustes,” teatas Coca-Cola tegevjuht Muhtar Kent tänasel pressikonverentsil.

Joogitootja tulemused jäid allapoole investorite ning analüütikute ootusi ning teisipäeva pärastlõunaks on ettevõtte aktsiahind kukkunud 1,67 protsenti 66,61 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. April 2011, 20:23
Otsi:

Ava täpsem otsing