Fordi esimese kvartali kasum viimase 13 aasta parim

Raivo Sormunen 26. aprill 2011, 14:43

Ford Motor teenis esimeses kvartalis 2,6 miljardi dollari suuruse kasumi (0,61 dollarit aktsia kohta), mis on autotootja jaoks parim aasta algus alates 1998. aastast. Võrreldes aastatagusega tõusis kasuminumber üle viiendiku.

Kasumile aitas kaasa väike- ja keskklassi autode müügikasv USAs ja kulude vähendamine Euroopas.

USA autotootja käive kasvas eelmise aastaga võrreldes 18% ja küündis viimases kvartalis 33,1 miljardi dollarini. Hoolimata toorainete hinnatõusust suutis firma olla kasumlik kõikides regioonides, vahendab uudisteagentuur ABC News.
„Meie tiim tuli välja väga hea kvartalitulemusega koos korraliku kasvu ja arenguga kõikides regioonides,“ märkis Fordi president Alan Mulally. “Me jätkame kiirendatult tööd oma globaalse “One Ford” plaaniga (“One Ford” strateegia tähendab ühe ja sama automudeli sarnast tootmist kõikidel turgudel).

Aasta algusega võrreldes Ford kahandanud oma võlakoormat 19,1 miljardilt 16,6 miljardi dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. April 2011, 14:44
Otsi:

Ava täpsem otsing