Ekspress Grupp liidab toimetusi ja tootmist

Anne Oja 28. aprill 2011, 00:00

"Samas jääb mulle mõistetamatuks, miks ikkagi on äsja võetud ametisse eraldi peatoimetaja Eesti Ekspressile ja Eesti Päevalehele," märkis Rõtov.

"Aga Hans H. Luik on tark mees ja ma usun, et ta teab, mis ta teeb," lisas ta.

Kahjumist on vaja välja rabeleda. Meediaekspert Toomas Leito hindas Ekspress Grupis toimuvaid muudatusi positiivseks, tema hinnangul aitavad need Eesti Päevalehel kahjumist välja rabeleda. "Sellesse, et kontsentreeritakse, vähendatakse kulusid ja vaadatakse tulevikku, tuleb suhtuda positiivselt."

Leito ütles, et Eesti Ekspressi, Eesti Päevalehe, Maalehe ja Delfi sisu jääb ilmselt laias laastus samaks, kuna igale väljaandele jääb oma peatoimetaja. "Põhi-power tuleb teenuste ühendamisest, mis tõstab efektiivsust," lisas ta. "Kui sisu poolt hakatakse aga väga ohjama, näiteks tehakse üks uudistetoimetus, mis hakkab kõigile juppe tootma, kaotavad lehed oma näo. See tundub kahtlane," selgitas Leito.

Loogiline samm. Postimees ASi peadirektor Erik Roose ütles, et selliseid ümberkorraldusi oligi oodata ja ta jälgib huviga, mis tulemusi need annavad. "Naljaga pooleks küsisin hiljuti Kadi Lambotilt (Eesti Ajalehed ASi juhatuse esimees -toim), millal ta siis territooriumi üle võtab," meenutas Roose, lisades, et see oli loogiline samm.

Roose märkis, et senine ajalehtede eraldi pidamine tulenes omandisuhetest.

Ekspress Grupp liidab ASi Eesti Päevaleht ja ASi Eesti Ajalehed, mille tulemusena sünnib ettevõte, mis kirjastab kolme ajalehte: Eesti Päevaleht, Eesti Ekspress ning Maaleht. Lisaks luuakse ASi Eesti Ajalehed uue tütarfirmana raamatukirjastamisega tegelev ettevõte, kuhu koondatakse kogu senine Eesti Ekspressi, Maalehe ning Eesti Päevalehe kaubamärgi alt toimunud raamatute kirjastamine, teatas Ekspress Grupp eile börsile.

Uue raamatute kirjastamise ettevõtte loomine algab kohe, Eesti Päevalehe ASi ning ASi Eesti Ajalehed ühinemine viiakse lõpuni selle aasta sügiseks.

Kõik toimetused kolitakse senistesse Eesti Ekspressi ning Maalehe ruumidesse Narva mnt 11e. AS Delfi loobub oma senistest bürooruumidest Rävala tänaval.

Laias laastus on Ekspress Grupis reorganiseerimine hea uudis. Kolimistega kaasnevad kindlasti kulud ning olenevalt nende suurusest võib kasumlikkus veidi kannatada. Pikemas perspektiivis peaksid parema organiseerituse tõttu äritegevuskulud aga vähenema ehk kasumlikkus peaks paranema. Kuna tegevus kolitakse ühte kohta ja infoliikumine peaks seeläbi paranema, usun, et tõuseb ka toodete kvaliteet ning suudetakse kliendibaasi suurendada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing