Vaatamata kesistele kvartalitulemsutele näitab Amazoni aktsia tugevat tõusu

Rait Rebane 27. aprill 2011, 21:44

Nädala esimeses pooles prognoositust madalamad kvartalikasumi avaldanud online jaemüüja Amazon.com näitas kolmepäevasel kauplemispäeval tugevat kasvu. Ettevõtte aktsiale andsid tõule mitme analüütiku optimistlik prognoos tulevastele kvartalitele.

Teisipäeva pärastlõunal kvartalitulemused avaldanud Amazon’i kasum näitas teist kvartalit järjest langust ning kukkus esimese kolme kuuga 18 protsenti 322 miljoni dollarini. Ettevõtte käive kerkis sama ajaga hüppeliselt 38 protsenti ning ületas analüütikute prognoose.

Pärast kvartalitulemusi on mitmed analüütikud tõstnud Amazoni aktsia hinnasihti.

„Tuletame investoritele meele, et Amazon viimase kahe aastaga oma käibe kahekordistanud,” teatas Deutche Banki analüütik Jeetil Parel, kes tõstis ettevõtte aktsia hinnasihi 192 dollarilt 215 dollarini.

Wall Street on suuremal määral optimistlik Amazoni suhtes, enam kui 60% analüütikutest hindavad ettevõtte aktsiareitinguks „osta” ning hinnasihi mediaan kerkis pärast kvartaliaruannet 200 dollarilt 205 dollarini.

Viimase viie kuuga ligi 19 protsenti kerkinud Amazoni aktsia on täna pärastlõunaks tõusnud hüppeliselt 6,18 protsenti 193,56 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2011, 21:44
Otsi:

Ava täpsem otsing