Raivo Sormunen • 27. aprill 2011 kell 8:26

Viru Keemia Grupi 2010. aasta kasum kahekordistus

Keemiatööstuskontserni Viru Keemia Grupp (VKG) 2010. aasta puhaskasum ulatus möödunud aastal 19,3 miljoni euroni, mida on 110% enam kui aasta eest. Põlevkiviõli tootmisele keskendunud firma käive kasvas 16% võrra ja jõudis 124,75 miljoni euroni.

Ettevõtte juhatuse esimees Priit Rohumaa märgib VKG aastaaruandes, et hetkel on firma oma plaanide elluviimise keskpunktis. „VKG on oma plaanide elluviimise keskpunktis. Selja taha on jäänud uue tehase ehitus ja käivitus, ASi Kohtla-Järve Soojus ost, kontserni oma kaevanduse ehituse algus," märkis Rohumaa ja lisas: "ees ootab Jõhvi-Ahtme soojustrassi ehitus ja käivitus, kontserni elektritootmise kasv, Ojamaa kaevanduse täisvõimsusele jõudmine ning Petroter II tehase ehitus. Kaks järgmist aastat panevad aluse VKG edasisele käekäigule."

Rohumaa sõnul on just aasta 2013 on see ajaline piir, mis annab ettevõttele õiguse kas püksirihma järele anda või vastupidi, sunnib seda veel pingutama.

2011. aastaks prognoosib Ida-Virumaal tegutsev firma 160 miljoni eurost käivet ja 24 miljoni euro suurust kasumit. Kui eelmisel aastal töötles VKG 2 miljonit tonni põlevkivi, siis sel aastal proovitakse ümbertöötlemise mahtu kasvatada 2,4 miljoni tonnini.

Kokku on VKG-l Sompa ja Ojamaa kaevandustes kaeveluba 75 miljoni tonnile põlevkivile, mis katab keemiakontserni lähema 20 aasta vajadused.

VKG kuulub Äripäeva rikaste TOPis aastaid väga kõrgetel kohtadel figureerivatele ärimeestele Priit Piilmann, Margus Kangro, Ants Laos ja Elmar Sarapuu.

Hetkel kuum