Turg ei usu Swedbanki häid tulemusi

Raivo Sormunen 29. aprill 2011, 00:00

Kui kolmapäeval langes Swedbanki aktsia Handelsbankeni nõrkade tulemuste peale, siis eile ei suutnud investorid uskuda Swedbanki enda häid tulemusi. Aktsia on kahe päeva taguselt 118,90 Rootsi kroonilt (kõrgeim tase pärast 2008. aasta augusti) tulnud alla 113,20 Rootsi kroonile.

Suur aktsiate tagasiost. Põhjala pangad on käitunud pärast esimese kvartali majandustulemuste avaldamist väga erinevalt. Kui Handelsbankeni 2011. aasta fookus on säilitada oma tugev finantspositsioon võimalike tulevaste majandusraskuste vastu, siis Swedbank jagab investoritele lahkelt vaba raha.

Kui aprilli alguses maksis pank investoritele 2,10 Rootsi krooni dividende, siis eile teatas panganduskontsern, et korraldab aastapikkuse aktsiate tagasiostuprogrammi. Programmi eesmärk on tagasi osta maksimaalselt kuni 10% aktsiakapitalist ehk 116 miljonit aktsiat. Panga sõnul on tal 10 miljardit Rootsi krooni (1,2 miljardit eurot) aktsiate tagasiostuks olemas.

Analüütikud kiidavad. Lisaks aktsiate tagasiostuprogrammile tuli pank välja ka heade tulemustega. Panga tegevuskasum tõusis möödunud aasta miljardilt Rootsi kroonilt 5 miljardi kroonini, samas kui Reutersi küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt 4,8 miljardist tegevuskasumit. Handelsbankeni analüütik Matti Ahokas märkis, et aktsiate tagasiostuprogramm on positiivne uudis ja näitab Põhjala pankade tugevust ning UBS analüütik Nick Davey lisas, et kvartalitulemused näitasid ka skeptikutele, et Swedbanki olukord on paranemas.

Kuna positiivsetest märkustest hoolimata on aktsia sattunud löögi alla, võib arvata, et lähiajal turg heastab oma vea ning me võime väärtpaberit näha juba 120 Rootsi kroonil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing