Tööstustoodang suurenes märtsis kolmandiku võrra

Väinu Rozental 29. aprill 2011, 08:17

Tööstusettevõtted tootsid 2011. aasta märtsis 33% rohkem toodangut kui eelmise aasta märtsis, teatab statistikaamet.

Tootmine näitas 30%-list kasvu eelmise aasta sama kuuga võrreldes seitsmendat kuud järjest.

Tööstustoodangu kasvu vedas endiselt peamiselt välisnõudlus, kuid ka siseturu nõudlus suurenes võrreldes eelmise aasta märtsiga.

Töötleva tööstuse toodang suurenes 2011. aasta märtsis eelmise aasta märtsiga võrreldes 42%. Oluliselt ehk 71% suurenes töötleva tööstuse toodangu müük ekspordiks. Välisturule müüdi ligi kolm neljandikku (73%) kogu töötleva tööstuse toodangust. Nõudlus kodumaisel turul oli jätkuvalt nõrgem — siseturule müüdi viiendik rohkem toodangut kui eelmise aasta märtsis.

Märtsis ületas toodang eelmise aasta sama kuu mahu enamikus tööstusharudes. Elektroonikaseadmete tootmine suurenes eelmise aasta märtsiga võrreldes rohkem kui neli korda. Selle tööstusharu toodang andis neljandiku kogu töötleva tööstuse toodangu mahust. Suurema osatähtsusega tööstusharud olid veel puidutöötlemine ja metalltoodete tootmine, kus toodang kasvas vastavalt 27% ja 24%. Väiksema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang märgatavalt keemiatoodete ning masinate ja seadmete tootmises, peamiselt ekspordi suurenemise tõttu.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2011. aasta märtsis nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses 3% rohkem toodangut kui veebruaris.

2010. aasta märtsiga võrreldes toodeti 6% rohkem elektrit ja 3% vähem soojust.

 

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. April 2011, 08:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing