Meid lihtsalt mõisteti valesti

Birjo Must 30. aprill 2011, 11:52

SEB lükkab ümber siseinfo kasutamise Kopenhageni börsil.

"Oleme kindlad, et investorsuhete juht andis kohtumisel meie analüütikuga turul toimuvat arvestades laiema orientatsiooni. Analüütik võrdles seda enda prognoosidega ning informeeris seejärel meie kliente. Kahetseme, kui meie turukommentaar on viinud valesti mõistmiseni," ütles SEB Enskilda jurist Malcolm Crow  Delfile.

Rootsi majandusleht Dagens Industri kirjutas, et SEB soovitas oma klientidel osta AP M¸ller-Maerski aktsiaid, tuginedes ettevõtte investorsuhete juhilt saadud mitteavalikule informatsioonile. Tehingut asus üle vaatama Kopenhaageni börs.

11. aprillil kohtus AP M¸ller-Maerski investorsuhete juht Henrik Lund SEB analüütikuga ning samal päeval saatis SEB oma klientidele info, kus soovitas M¸ller-Maerski aktsiaid osta enne 11. mai kvartalitulemuste avaldamist ja olla seejärel neid kohe valmis maha müüma.

Analüütik kirjutas klientidele, et M¸ller-Maerski töötaja oli andnud talle juhiseid otsustamaks selle üle, kas panga hinnang ettevõtte aktsiale on vastavuses M¸ller-Maerski majandustulemustega. Panga analüütiku sõnul oli Lund pidanud panga prognoose liiga tagasihoidlikuks.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. May 2011, 08:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing