Chrysler jõudis taas kasumisse

Rait Rebane 02. mai 2011, 20:40

Nädala esimese kauplemispäeva eel kvartalitulemused avaldanud Chrysler Group jõudis pärast 2009. aastal pankrotist pääsemist taas kasumisse. Ettevõtte tulemusi aitasid parandada ümberkorraldatud tootmine ning kõrgemad müügihinnad.

Täna avaldatud kvartalitulemuste kohaselt kerkis Chrysleri puhaskasum aastagusest 197 miljoni dollari suuruselt kahjumilt 116 miljoni dollari suurusesse kasumisse. Ühendriikide autotootja käive kasvas 35 protsenti 13,1 miljardi dollarini.

Alates 2009. aastast, mil autotootja sai Kanada ja USA valitsuselt enam kui 7 miljardit dollarit laenu pankroti vältimiseks, on ettevõtte puhaskasum kõrgete intressikulude tõttu olnud negatiivne. Chrysleri tegevjuhi Sergio Marchionne sõnul plaanib ettevõte võta 3,5 miljardi eest laene ning anda välja 2,5 miljardi dollari eest võlakirju, et refinantseerida võlgasid.

Ühes kvartalitulemustega kergitas Chrysler ka selle aasta prognoosi. Nimelt loodab ettevõte kasvatada käivet 55 miljardi dollarini ning kasumit 200 kuni 500 miljoni dollarini.

„Chrysler peab enne aktsiaturule naasmist veel mõned kvartalid tõestama kasumlikkust,” teatas Bloombergile Marchionne, „esimene kvartal on edukalt seljataga. Meil on veel palju ees.”

 


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2011, 20:40
Otsi:

Ava täpsem otsing