3. mai 2011 kell 10:18

Inflatsioonihirm on Saksamaal kergitanud maa hinda kuni 30 protsenti

Sakslased ostavad inflatsioonihirmus maad, maju ja kortereid, kirjutab Der Spiegel.

Nii on näiteks seni odavate põllu- ja metsamaade hinnad endisel Ida-Saksamaal tõusnud 20 kuni 30 protsenti. Hamburgi uute korterite hinnad on viimase aastaga tõusnud kuni kolmandiku võrra.

„Paljud võtavad raha pangast välja ja investeerivad kinnisvarasse,“ ütles Jürgen Michael Schick IVD kinnisvaraliidust. „Saksamaal võib sarnaselt Hispaania või Iirimaaga tekkida kinnisvaramull, kuna Euroopa Keskpanga rahapoliitika on Saksa konjunktuuri arvestades liiga ekspansiivne,“ ütles Kai Konrad, rahandusministeeriumi teadusnõukogu esimees ja Müncheni Max-Plancki instituudi maksuõiguse professor.

Lisaks kinnisvarale ja maale ostavad sakslased ka oksjonitel näiteks väärtuslikku kunsti ja kirjamarke.

Saksamaal kerkisid tarbijahinnad märtsis võrreldes läinud aasta sama ajaga 2,4 protsenti. Euroopa Liidu keskmine oli 2,8 protsenti. Spiegeli allikate sõnul pole aga välistatud, et inflatsioon kerkib juba lähikuudel kolme ning lähiaastatel koguni nelja protsendini.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum