Pfizer valmistas tulemustega investoritele pettumust

Rait Rebane 03. mai 2011, 20:42

Täna enne avakella avaldas kvartalitulemused Ühendriikide ravimitootja Pfizer. Raporti kohaselt suutis madalamate maksude tõttu ettevõte kasvatada kasmuit, kuid käive jäi aastatagusega võrreldes samale tasemele.

New Yorkis baseeruva Pfizeri kvartalikasum kerkis aastagusega võrreldes 2,03 miljardilt 2,22 miljardi dollarini ehk aktsia kohta 28 sendini. Ravimitootja käive kukkus vaatamata King Pharmaceuticalsi ülevõtmisele 16,6 miljardilt dollarilt 16,5 miljardi dollarini.

FactSeti poolt jälgitavad analüütikud prognoosisid keskmiselt Pfizeri kasumiks 29 senti ning käibeks 16,59 miljardit dollarit.

Ettevõtte menukaima ravimi Lipitori, mis aitab alandab kolesterooli, müük kukkus 13 protsenti 2,39 miljardi dollarini.

Pfizer kinnitas aasta alguses välja käidud prognoosi, mille kohaselt tuleb ettevõtte kasum aasta lõpuks 1,09 kuni 1,24 dollarit aktsia kohta ning käive 65,2 kuni 67,2 miljardit dollarit. Analüütikud ootavad ettevõtte aastakasumiks 1,19 dollarit aktsia kohta  ning käibeks 66,82 miljardit dollarit.

„Pfizer ei suutnud täita meie ootusi seega on tulemused suhteliselt kesised,” teatas Hapoalim Securitiesi analüütik Jon LeCroy, „siiani pole ükski ravimifirma kvartaliaruandeid avaldanud ja ma arvan, et investorid ei osanud selliseid tulemusi oodata.”

Samuti kinnitas Pfizer täna, et jätkab aktsiate tagasiostmise plaaniga. Aasta lõpuks loodab ettevõte osta tagasi 5 kuni 7 miljardi dollari eest väärtpabereid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. May 2011, 20:42
Otsi:

Ava täpsem otsing