Alyona Stadnik • 4. mai 2011 kell 6:00

"Ansip, palun aita"

Majandus- ja ettevõtluskeskkond Lätis on Eesti ettevõtjate arvates bürokraatlik ning varimajandus paneb firmad ebavõrdsesse olukorda, mistõttu pöördus Lätis tegutsev Eesti kaubanduskoda peaminister Andrus Ansipi poole.

Kaubanduskoda palus Ansipilt, et olukorda leevendataks, enne kui see avaldab suurt mõju kahe riigi majandussuhetele ja Eesti investeeringutele Lätis,  vahendas ERR Aktuaalset kaamerat.

Eesti ettevõtjate arvates meenutab ametkondadega suhtlemine Lätis NSV Liidu aega, maailmapanga andmeil on Läti maksude maksmise ajakulu arvestades 59. kohal.

Suurim probleem on käibemaks, sest Läti riigitulude amet keeldub Eesti investorile mitmel juhul käibemaksu tagastamast. Mitmed Euroopa Liidu riikides väljastatud dokumendid alates autost ja lõpetades tegevuslitsentsiga tuleb aga Lätis uuesti või ümber registreerida, sotsiaalkindlustuse sertifikaati mõnel puhul ei väljastatagi.

Hetkel kuum