RIM kaotab jõudsalt pooldajaid

Rait Rebane 04. mai 2011, 23:11

Viimastel päevadel tugevalt langenud Research in Motioni aktsia jätkas tänasel kauplemissessioonil kukkumist kuna veel kaks analüütikut alandasid tugeva konkurentsi ning kesise müügiprognoosi tõttu RIM-i aktsiareitingut.

Eelmisel nädalal kvartalitulemused ning selle kvartali kesise müügiprognoosi avaldanud Research in Motioni aktsia on paari viimase päevaga kukkunud enam kui 16 protsenti. Vahetult pärast aruannet alandasid mitmed analüütikud ettevõtte aktsiareitingut ning täna lisandus nende hulka veel kaks.

Täna Research in Motioni aktsiareitingut alandanud analüütikut kahtlevad mõlemad RIMI juhatuse pädevuses ning võimes viia ettevõttes läbi suuri muutusi.

„Kahjuks ei ole abi RIM-i suurepärastest oskustest riistvara tootmises, et konkureerida tarkvaraarenduses, mis põhiliselt mõjutab müügitulemusi,” kirjutas Needham & Co analüütik Charlie Wolf ning alandas ettevõtte aktsiareitingu „buy” pealt „hold-i” peale, „allakäigus võib süüdistada ettevõtte juhatust.”

Charter Equity analüütik Ed Snyder alandas RIM-i aktsiareitingu „market performi” pealt „underperformi” peale.

„Research in Motioni kasum ning rahavoog takistavad peamiselt probleemide lahendamist,” teatas Snyder.

BlackBerry tootja aktsia lõpetas kolmapäevase kauplemissessiooni 1,02 protsendise langusega 45,45 dollaril, nädal tagasi liikus ettevõtte aktsia veel 53 dollari läheduses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2011, 23:11
Otsi:

Ava täpsem otsing