Börsile minek?

Alyona Stadnik 05. mai 2011, 13:18

Swedbank on arutanud aktsiate noteerimist Tallinna börsil ning peab vastavaid kõnelusi börsi omanikfirmaga NASDAQ OMX.

Äripäev küsis selle idee kohta asjatundjatelt kommentaari. Endine Hansapanga aktsionär Endel Siff märkis, et Swedbank on Eestis väga tähtis tegija. „Eesti väikeinvestorite ringi laieneks Swedbankis, taastaks seda kui Eesti organisatsiooni ning annaks Eesti imidžile juurde,“ nimetas Siff börsile mineku plusse.

Ta ise ei näe ennast praegu Swedbanki väikeaktsionärina, kuid on siiski jätkuvalt Swedbanki fännklubi liige. "Mis puudutab privaatpangandust, siis Swedbankil on see parim Eestis ning ma meelsasti suhtlen ja töötan nende inimestega edasi,“ lausus Siff.

Tema arvates võib börsilemineku eesmärk olla suurendada Eesti tarbija silmis Swedbanki Eesti kuvandit ja selle kaudu võita kliente juurde. "Midagi halba selles ei ole ja see on igate pidi tervitatav. See on kasulik nii Tallinna börsile kui ka pangale,“ kommenteeris Siff.

Kawe Kapital ASi juhatuse liikme Kristjan Hänni sõnul on Swedbanki aktsiate noteerimine Tallinna börsil maine küsimus. „Kui ettevõte on siin börsil noteeritud, siis on see rohkem siinsete pangaklientide silma all ning nad saavad rohkem uudiseid. Mis tähendab seda, et see on rohkem Eesti pank," kommenteeris Hänni.

Hänni sõnul kasutab Swedbank Hansapanga nostalgiat ära. "Kui ta oli kunagi Hansapank, siis oli ta selgelt populaarne,“  märkis Hänni.

„Rahaliselt lisab see ka midagi. Siin kohalikul börsil on vaieldamatult vähe selliseid investeerimisobjekte võrreldes säästudega, mis on Eestis juba kogunenud. Swedbank võib ka sellest mingi osa ammutada, aga kindlasti ei ole see peaeesmärk,“ lausus Hänni.
 
NASDAQ OMX juhatuse esimehe Andrus Alberi sõnul Swedbanki aktsiate noteerimine Tallinnas oleks kindlasti positiivne. "See elavdaks kauplemist ning tõstaks huvi investeerimise vastu kõigis Balti riikides, kuna Swedbank tegutseb kõigis kolmes riigis ja juba praegu on iga kolmas Tallinna börsil toimuv tehing sooritatud leedulaste või lätlaste poolt," kommenteeris Alber.

Ta lisas, et Swedbanki aktsiatega Tallinnas kauplemise võimalusest on räägitud korduvalt pärast Hansapanga lahkumist börsilt. "Kui see samm otsustatakse astuda, siis mina näen sellel ainult positiivseid tagajärgi, mis loodetavasti julgustavad ehk ka teisi eestlaste seas populaarseid Põhjala ettevõtteid oma aktsiaid Balti väärtpaberiturgudele tooma," lausus Alber.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2011, 09:23

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing