Euroopa suurima telekomi kasum kukkus 37%

Fredy-Edwin Esse, California 06. mai 2011, 11:10

Euroopa suurima telekomifirma Deutsche Telekom esimese kvartali kasum kukkus 37%, sest käive vähenes nii Kreekas, Rumeenias kui ka USAs.

Saksamaal Bonnis baseeruva ettevõtte kvartaalne puhaskasum oli 480 miljonit eurot, samas kui aasta tagasi teeniti 767 miljonit eurot, vahendab uudisteagentuur Bloomberg. Agentuuri küsiteltud analüütikud ootasid keskmiselt 572 miljoni euro suurust puhaskasumit.

Ka ettevõtte käive valmistas pettumuse. Kolme kuuga kahanes telekomifirma käive 7,7%, 14,6 miljardi euroni. Keskmiselt ootasid analüütikud 14,8 miljardi euro suurust käivet.

Firma tegevjuhil Rene Obermannil on praegu igatahes käed-jalad tööd täis, sest Saksamaa firma on keskendunud koduturul tegutsemise kasumlikkuse parandamisele, Lõuna- ja Ida-Euroopa käibelanguse peatamisele ning lisaks on veel vaja lõpetada USA haru T-Mobile'i müük AT&T-le.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. May 2011, 11:10
Otsi:

Ava täpsem otsing