"Mineviku patud on hajumas"

Fredy-Edwin Esse, California 06. mai 2011, 12:54

Täna avalikustas oma kvartaalsed majandustulemused Royab Bank of Scotland, mille esimehe sõnul on minevikus tehtud patud hajumas, kuigi pank on jätkuvalt kahjumis.

"Meil on endiselt mõned (patud - toim) hingel ja kindlasti tuleb veel mitu kvartalit, kus me saame neist vabaneda," ütles firma tegevjuht Stephen Hester pressikonverentsil, vahendab Bloomberg. "Neid mineviku patte ükshaaval maha pestes jõuab kasvav tegevuskasum üha suuremal määral ka aktsionärideni."

Panga puhaskahjum enam kui kahekordistus 528 miljoni naelani, olles aasta tagasi kõigest 248 miljonit naela. Tegevuskasumina teenis pank aga 1,05 miljardit dollarit, kuna riik trahvis varade ebaõige kasutamise eest panka ja see avaldus ühekordse kuluna.

"Need tulemused vastavad suuremas osas ootustele ja on isegi veidi paremad," ütles Canaccord Genuity analüütik Cormac Leech Bloombergile. "Arvestades, et iga pank on seni pettumust valmistanud, siis nad võivad täna üllatada."

Analüütikul on täiesti õigus, sest panga aktsia on täna tegemas viimase kolme kuu suurimat tõusu. Londoni börsil tõusis RBSi aktsia 5,31%, 42,66 pennini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. May 2011, 12:54
Otsi:

Ava täpsem otsing