Estraveli kasvatas käivet ja kasumit

Anu Jõgi 09. mai 2011, 13:17

Reisibüroo Estravel kasvatas eelmisel aastal nii käivet kui ka kasumit, teatas ettevõte.

Estraveli tehniline käive kasvas 2010. aastal varasema aastaga võrreldes 3,5 protsenti, ulatudes 745 miljoni kroonini ehk 47,6 miljoni euroni. Ettevõtte müügitulu kasvas samal ajal 5 protsenti, 90 miljoni kroonini ehk 5,7 miljoni euroni. Estravel teenis 2010. aastal 14,7 miljonit krooni ehk 0,9 miljonit eurot puhaskasumit. Ettevõtte kasumlikkust mõjutas infotehnoloogiaga tegeva tütarettevõtte müügist teenitud ühekordne tulu.
 
Estraveli tegevdirektori Anne Samliku sõnul oli 2010 Eesti turismisektorile keeruline aasta, mil niigi madalseisus turgu tabasid veel lisaks loodusõnnestustest ning lennundussektori streikidest tingitud tagasilöögid. “Estravel suutis turbulentsetel aegadel viia oma klientide teadvusse suure ja usaldusväärse reisibüroo eelised, mis avaldasid meie müügile eelmisel aastal otsest positiivset mõju,” lausus Samlik.
 
Kliendigruppide lõikes hakkas eelmisel aastal Estraveli müügis taas tugevnema äriklientide osa, mis andis müügist üle 60 protsendi. Müüdud toodetest lõikes andsid suurima käibe lennupiletid ja hotellimajutus, aga ka pakettreisid.
 
1988. aastal asutatud Estravel on nii Eesti kui ka Balti riikide suurim reisibüroo, mis annab Eestis tööd kokku 175 inimesele. Estraveli põhiomanik on Soome üks suurimaid reisibüroosid Suomen Matkatoimisto Oy (SMT), mis omakorda kuulub 100protsendiliselt lennufirmale Finnair.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2011, 13:18
Otsi:

Ava täpsem otsing