Investorid hülgavad AIG-d

Rait Rebane 09. mai 2011, 20:40

Majanduskriisi ajal Ühendriikide valituse poolt päästetud kindlustusandja American International Group ehk AIG on nädala esimesel kauplemissessioonil tugevas languses. Ettevõtte väärtpaberile andis löögi uudis, et USA valitsus võib oma osaluse turuhinnast madalama hinnaga maha müüa.

Ühendriikide valitsus omab 91,11 protsenti AIG aktsiatest ning riik peab aktsiaid müüma hinnaga vähemalt 28,72 dollarit aktsia kohta, et mitte jääda kahjumisse. Täna avaldatud uudise kohaselt on mitmed analüütikud kindlad, et riik müüb oma osaluse turuhinnas 3 protsenti madalama hinnaga maha.

Jaanuari keskel oli valitsuse kasum AIG aktsiate kohta enam kui 27 miljardit dollarit, kuid sellest ajast on kindlustuskompanii aktsia kukkunud ligi kolmandiku. Ettevõtte tulemustele andis ka löögi ka eelmisel nädalal avaldatud kvartalitulemused, mille kohaselt esimese kolme kuu kahjum ulatus 1 miljardi dollarini.
 
AIG hinnangul on USA valitsus oma osaluse maha müünud 2012. aastaks.

Esmaspäeva pärastlõunaks on kindlustusandja aktsiahind kukkunud -3,16 protsenti 29,73 dollarini, mis on viimase 8 kuu madalaim tase.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2011, 20:40
Otsi:

Ava täpsem otsing