Inspektorid arstide üritustele

Kadri Jakobson 12. mai 2011, 00:00

Mai alguses tegi ravimiamet sotsiaalministeeriumile kaks ravimiseaduse muutmise ja ravimireklaami järelevalve tõhustamise ettepanekut.

"Esimene muudatus on seotud ravimiseaduse N 107 (ravimireklaami nõuete ning ravimi väljakirjutamise ja müügi kingitustega mõjutamise keelu rikkumine - toim) muutmisega, millega laiendatakse vastutajate ringi nõuete rikkumise eest," ütles ravimiameti peadirektori asetäitja abi Kaili Lellep.

Eeskujuks reklaamiseadus. "Ettepaneku kohaselt nähakse vastutus ette nii ravimireklaami nõudeid rikkuva reklaami tellimise, teostamise kui ka avalikustamise eest sarnaselt reklaamiseaduses sätestatuga. Endiselt on vastutus ette nähtud ka ravimiseaduse Ns 86 sätestatud ravimi väljakirjutamise või müügi kingitustega mõjutamise keelu rikkumise eest," rääkis Lellep. Tema sõnul on teine muudatusettepanek seotud vajadusega tõhustada ravimireklaami riiklikku järelevalvet. "Ravimiamet tegi ettepaneku luua inspektorite ametikohad, mis on ette nähtud üksnes ravimireklaami järelevalve tegemiseks, pidades silmas vajadust nii farmaatsiaalaste kui ka õigusalaste teadmiste järele nendel ametikohtadel," selgitas ta.

Mis puudutab ravimifirma MSD 1. aprillil günekoloogidele korraldatud ürituse suhtes algatatud väärteomenetlust, teeb Lellepi sõnul ravimiamet otsuse eeldatavasti juunis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:53
Otsi:

Ava täpsem otsing