LHV: Silvano aktsia on odav

Raivo Sormunen 11. mai 2011, 09:56

LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa märgib, et tänaselt hinnatasemelt on Silvano FG aktsia panga arvates odav ning esimese kvartali tulemused võivad kindlasti ka aktsiahinnale tuge pakkuda.

LHV märgib oma kiiranalüüsis, et Silvano esimese kvartali finantstulemused ületasid järjekordselt panga prognoose.

„Kvartali müügitulu kasvas 26.9% ning ületas meie ootusi 5.2% -ga. Samuti paranes kasumlikkus ning enim rahulolu pakub brutomarginaali languse pöördumine kasvuks. Silvano puhaskasum oli 5,1 miljonit eurot, kuid ootasime 3,1 miljonit eurot. Suur osa oodatust tugevamast kasumist on aga põhjustatud 1,6 miljoni euro suurusest kasumist valuutakursside muutuses, mida me ei olnud oma prognoosides kajastanud. Prognoosidega otseselt võrreldav näitaja on pigem ärikasum, mis oli 23.4% oodatust kõrgem,“ seisab analüüsis.

Panga sõnul raskendavad kartused Valgevene valuuta devalveerimise ees Silvano tegevust riigis. „Kuna ettevõtte tulud ja kulud rublas on samal tasemel, siis devalveerimine suurt finantsmõju ei oma. Praeguses keskkonnas võib aga tekkida probleeme välisvaluutas tehtavate sisseostude finantseerimisega või isegi aktsionäridele raha väljamaksega, kui Valgevene välisvaluuta tehingutele veelgi karmimad piirangud seab,“ lisab Oidermaa.

LHV panga soovitus Silvano aktsiale on „osta“ ning hinnasiht 4,1-4,5 eurot aktsia kohta. Eile sulgus Silvano aktsia Tallinna börsil 3,14 eurol.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. May 2011, 09:56
Otsi:

Ava täpsem otsing