Macy’s suutis kasumit viiekordistada

Rait Rebane 11. mai 2011, 22:37

Täna avaldatud majandusaruande kohaselt suutis kaubamajade operaator Macy’s esimese kvartali kasumit enam kui viiekordistada. Ettevõtte tulemustele mõjus positiivselt kulude vähendamine ning uus müügistrateegia.

Täna enne avakella kvartalitulemused avaldanud Macy’s üllatas investoreid enam kui viiekordse kasumikasvuga. Nimelt kerkis ettevõtte kasum aastatuselt 23 miljonilt 131 miljoni dollarini ehk aktsia kohta 30 sendini. Ettevõtte käive kasvas sama ajaga 5,7 protsenti 5,89 miljardi dollarini.

FactSet Researchi poolt jälgitavad analüütikud ootasid ettevõtte aktsiakasumiks keskmiselt 18 senti.

Ühes positiivsete kvartalitulemustega avaldas kaubamajade kett parandatud terve aasta prognoosi, mille kohaselt ootab ettevõtte aktsiakasumiks 2,4 kuni 2,45 dollarit ning käive kasvab umbes 4,3 protsenti. Eelnevalt lootis Macy’s teenida 2,25 kuni 2,3 dollarit kasumit aktsia kohta ning käivet suurendada 3 protsendi võrra.

„Me oleme kindlad, et ka järgmistes kvartalites oleme oma uue strateegiaga edukad,” teatas ettevõtte tegevjuht Terry Lundgren tänasel pressikonverentsil.

Macy’si uus strateegia seisneb nii era- kui äriklientidele individuaalsemas lähenemises ning teeninduspersonali koolitamises. Raporti kohaselt on  kaubamajade keti 130 000 töötajat juba läbinud intensiivsed müügikoolitused.

Suurepärased tulemused on kolmapäeva pärastlõunaks kergitanud ettevõtte aktsiat 7,82 protsendi võrra 28,39 dollarini.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. May 2011, 22:37
Otsi:

Ava täpsem otsing