Glaskeki hoone sai üürilise

Alyona Stadnik 13. mai 2011, 00:00

"Eelmise nädala alguses õnnestus meil sõlmida suurepärane tehing - leidsime Lasita, kes rendib meilt Tartu lähedal asuvaid tootmishooneid. Ma arvan, et see on viimase kuu suurim üürileping," rääkis Ektornet Management Estonia OÜ juhatuse esimees Meelis Šokman. Üle 10 000 ruutmeetri suurune tänapäevane tootmis- ja bürookompleks asub Tartumaal Pihkva külas.

Lasita Maja juhataja Kaido Maisvee ütles, et tegevuse koondamine ühte tootmisüksusesse parandab nende töö efektiivsust. "See omakorda tõstab meie konkurentsivõimet eksporditurgudel. Sõlmitud müügilepingute pikaajalisuse tõttu peab olema tagatud tootmisprotsessi stabiilsus, seetõttu on üürileandja tugevus ja usaldusväärsus võtmetähtsusega," ütles ta.

Šokmani sõnul on neil hea meel selle tehingu üle, sest tegu on areneva, tugeva ja eksportiva ettevõttega.

Šokman märkis, et renditurg on selgelt aktiviseerunud. "Üüriturg on ekspordi kasvuga kaasas käinud ja on näha elavnemist. Tootmisobjektide ja laohoonete sektor on eelmise aasta suve teisest poolest olnud aktiivne. Küsitakse järjest suuremaid ja paremaid pindu ning tundub, et varsti ei ole enam midagi pakkuda," rääkis Šokman.

Plaanis hoone ära osta. Maisvee sõnul oli neil plaan ehitada mõne aasta pärast uus tootmishoone. Kui selgus, et Glaskeki hoone on saadaval, olid nad sellest huvitatud, aga esimeses enampakkumise ringis oli hind liiga kõrge. "Meie tegelik eesmärk on see hoone pikemas perspektiivis endale osta, kui me jõuame kokkuleppele," rääkis Maisvee. Tema sõnul saavad nad Ektorneti puhul olla kindlad, et keegi nendega nii-öelda ei vigurda.

Üüri hinda pooled ei avalikustanud. "See on ajas muutuv ning arvestab mitmesuguseid asjaolusid, kaasa arvatud seda, et me ei saa seal kohe toota. See on mitmeastmeline süsteem," sõnas Maisvee.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing