Anne Oja • 12. mai 2011 kell 16:40

Noorpoliitik: tippjuhil pole Eestis riigikeelt vaja

Reformierakondlasest riigikogu liige ja riigile kuuluva Eesti Energia nõukogu liige Kalle Palling arvab, et siia tippjuhiks tulnud inimesel pole vaja eesti keelt ära õppida, kuna ettevõtted ei palka nagunii enam inglise keele oskuseta juhtivtöötajaid.

"Ma arvan, et see sõltub ettevõttest ja omaniku antud ülesandest," arutles Palling küsimuse üle, kas riigifirmasid võiksid juhtida välismaalased või kohalikud juhid. "Siin ei ole küsimust, mis kodakondsus ettevõtte, sh ka riigiettevõtte juhil on, kas ta on kohalik või välismaalane."

Palling lisas: "Arvan, et välismaalane saab hakkama ka eesti keelt ära õppimata, sest tal on ju meeskond. Ja Estonian Air ega ka ükski teine ettevõte ei võtaks omale tipp- või keskastme juhte tööle, kes inglise keelt ei oska."

Sel nädalal teatas Estonian Airi nõukogu esimees Joakim Helenius, et lennufirma uueks presidendiks sobib vaid rahvusvahelise taustaga inimene ja on oodata, et 100% Eesti riigile kuuluva Estonian Airi uueks juhiks saab välismaalane.

Hetkel kuum