Noorpoliitik: tippjuhil pole Eestis riigikeelt vaja

Anne Oja 12. mai 2011, 19:40

Reformierakondlasest riigikogu liige ja riigile kuuluva Eesti Energia nõukogu liige Kalle Palling arvab, et siia tippjuhiks tulnud inimesel pole vaja eesti keelt ära õppida, kuna ettevõtted ei palka nagunii enam inglise keele oskuseta juhtivtöötajaid.

"Ma arvan, et see sõltub ettevõttest ja omaniku antud ülesandest," arutles Palling küsimuse üle, kas riigifirmasid võiksid juhtida välismaalased või kohalikud juhid. "Siin ei ole küsimust, mis kodakondsus ettevõtte, sh ka riigiettevõtte juhil on, kas ta on kohalik või välismaalane."

Palling lisas: "Arvan, et välismaalane saab hakkama ka eesti keelt ära õppimata, sest tal on ju meeskond. Ja Estonian Air ega ka ükski teine ettevõte ei võtaks omale tipp- või keskastme juhte tööle, kes inglise keelt ei oska."

Sel nädalal teatas Estonian Airi nõukogu esimees Joakim Helenius, et lennufirma uueks presidendiks sobib vaid rahvusvahelise taustaga inimene ja on oodata, et 100% Eesti riigile kuuluva Estonian Airi uueks juhiks saab välismaalane.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    12. May 2011, 19:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing