Investorid mures Nvidia pärast, aktsia -9 protsenti

Rait Rebane 13. mai 2011, 20:39

Kuigi Ühendriikide kiibitootja Nvidia suutis kvartalitulemustega ületada analüütikute ootusi on nädala viimasel kauplemissessioonil ettevõtte aktsiahind kukkunud enam kui 9 protsenti.

Californias baseeruvad Nvidia täna enne avakella avaldatud majandusraportist selgub, et kiibitootja kasum esimeses kvartalis oli aktsia kohta 27 senti ning käive 962 miljonit dollarit. Analüütikud prognoosisid keskmiselt kasumiks 19 senti aktsia kohta ning käibeks 948 miljonit dollarit.

Samuti prognoosib ettevõte, et järgmistes kvartalites kasvab käibe 4 kuni 6 protsenti.

Mitmed analüütikud ning investorid usuvad, et sel aastal turule toodud Tegra protsessoritel, mis on mõeldud tahvelarvutitele ja nutitelefonidele, on meeletu potentsiaal kergitada ettevõtte tulemusi. Kuid samas on paljud mures ettevõtte põhilise tegevusvaldkonna PC-de graafikakaartide turu languse pärast.

„Nvidial on sisenenud mitmele uuele turule ning neil on seal suur potentsiaal olla edukas, kuid nende põhilises tegevusvaldkonnas on märkimisväärne risk;” teatas Needham & Co analüütik Rajvindra Gill ning alandas ettevõtte aktsiareitingut „buy” pealt „holdi” peale.

Viimase aastaga enam kui 20 protsenti kosunud Nvidia aktsia on reede pärastlõunaks kukkunud 9,51 protsenti 18,55 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. May 2011, 20:39
Otsi:

Ava täpsem otsing