USA kõrgharidus ei ole oma hinda väärt

Katri Soe-Surén 17. mai 2011, 18:22

Kõrgharidus ei paku tudengitele seda väärtust, mida nemad ja nende pered maksavad, usuvad rohkem kui pooled ameeriklased, vahendab Bloomberg.

Bloomberg tutvustab USA Pew uuringukeskuse poolt avaldatud raportit, mille kohaselt ütleb ka 75% täiskasvanud ameeriklastest, et ülikool on enamikele ameeriklastest kättesaamatu ning ligi pooled arvavad, et õppelaenud on teinud keerulisemaks teiste arvete maksmise.

Samas leiab 86 protsenti ülikooli lõpetanutest, et see on olnud neile hea investeering, kuna teenivad tänu kõrgharidusele keskmiselt 20 000 dollarit aastas rohkem.

Samas on Ühendriikides maad võtmas mure kõrghariduse kaduvate standardite ja kvaliteedi pärast. 58 protsenti ülikoolide presidentidest ütles, et keskkooli lõpetanud tulevad ülikooli halvema ettevalmistusega kui 10 aastat tagasi. Vaid 19% küsitletutest usub, et USA kõrgharidussüsteem on maailma parim ja vaid 7% usub, et see on praegu parem kui 10 aastat tagasi.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. May 2011, 17:31
Otsi:

Ava täpsem otsing