Aivar Hundimägi • 19. mai 2011 kell 11:36

Kas Ilves tegi kohatut nalja?

Presidendi kantselei soovis, et TV3 ei näitaks uudistesaates videolõiku, kuidas Kevadtormi sõjaväeõppust külastanud president Toomas Hendrik Ilves sihtis õhutõrjesuurtükist oma nõunikku Toomas Sildamit.

TV3 sai selle vahejuhtumi lindlile ja näitas seda ka uudistesaates, kuid presidendi kantselei palus, et seda lõiku eetris ei näidataks, kirjutavad tänane Õhtuleht ja Delfi.

“Leidsime aga, et tegu on avalikkusele huvi pakkuva vahejuhtumiga, sest inimese suunas relvaga sihtimine ei ole kombekas,” ütles TV3-e uudistejuht Sven Soiver Delfile. “Kantselei väide, et relv ei olnud otse Sildamile suunatud, ei oma meie arvates tähtsust, sest isegi naljaviluks selle mõttega mängimine on kohatu.”

Toomas Sildam selgitas Kevadtormil toimunut alljärgnevalt. "Esiteks, Kevadtormi külastanud president Ilves ei sihtinud ühtegi inimest. Teiseks, kui Õhtuleht räägib vastuolust presidendi kantselei ja TV3 vahel, siis vähemalt meie poolt vaadates seda vastuolu ei ole ega näe selleks ka mingit põhjust. Kolmandaks, presidendi kantselei ei ole püüdnud “igati keelata selle videolõigu eetrisse andmist” (jutumärkides tsitaat pärineb tänasest Õhtulehest). Neljandaks, kahju, et Õhtulehe ajakirjanik ei küsinud eile enne uudisnupu trükkisaatmist kommentaare presidendi kantseleist, sest see oleks välistanud eksitava info edastamist," selgitas Sildam.

Eesti presidendi sihtimisuudise on üles Delfist üles korjanud ka Venemaa meedia.

Hetkel kuum