Katusekino alustas teist hooaega

ÄP 20. mai 2011, 00:00

Eelmisel aastal Tallinna linna kultuuriteoks nimetatud Katusekino Viru keskuse katusel toob ka sel suvel publikuni maailma filmikunsti paremiku, näidates nii uusi kui ka vanu linateoseid otse tähistaeva all.

Filmiprogrammis on sel hooajal oluliselt rohkem värske aastanumbriga ja seninägemata filme ning Eesti filmide esilinastusi.

Neile vastukaaluks pakutakse rariteetseid kultusfilme või kinoklassika pärle.

Sel nädalavahetusel on kavas sellised kultusfilmid nagu Alfred Hitchcocki "Vertigo" ja Steven Spielbergi "Püüa kinni, kui saad".

Lähiajal on tulekul näiteks "Elusse armunud", mis räägib Edith Piafi elust, samuti Leonid Gaidai "Operation Õ ja teised Šuriku seiklused", palju kiidusõnu pälvinud "Keelatud vihm", mis muide praegu ka kinos Sõprus jookseb, 1967. aastal esilinastunud "Päevane kaunitar" ning ka Eesti kinodes jooksnud "Happy-Go-Lukky".

Toimunud on mitu uuendust. Kino saaliplaan on sel aastal veidi teistsugune: olemas on laudade, pehme mööbli ja õhtuse soojendusega uued külgmised terrassid, kus on võimalik maksimaalselt kümnekesi filme vaadata.

Üks suuremaid muudatusi on vihmakindlad varjualused, mistõttu ühtegi seanssi 2011. aastal Katusekinos ilma tõttu ära ei jäeta, nagu juhtus nii mõnelgi korral mullu. Uuel hooajal mahub vihmakindla katuse alla ja terrassidele filme vaatama ligi 150 inimest, saalis kokku on 400 kohta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing