Prisma külmutab hindu

Väinu Rozental 20. mai 2011, 00:00

"Loodan, et antud lubadusega aeglustame Eestis toimuvat toiduainete hinnatõusu ka laiemalt," sõnas Prisma Peremarketi tegevdirektor Janne Lihavainen. "Püsivalt soodne hinnatase on üks Prisma jaeketi olulisemaid põhimõtteid."

Rimi teatas uudise peale, et poekett saab hinnatõusu ainult ajutiselt enda kanda võtta ja pikas perspektiivis tuleb valitud toodete staatilised hinnad kompenseerida teiste kaupade hinnatõusuga.

"Avestades, et tegu on siiski kasumit taotleva ettevõttega, võib spekuleerida, et staatilised soodushinnad valitud toodetele kompenseeritakse teiste kaupade hinnatõusu arvel. Sellisel juhul maksab lõpuks ikka tarbija selle hinnavahe kinni," märkis Rimi ja Säästumarketi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja.

Külmutamine hinnatõusule mõju ei avalda. Kuigi Rimi peab Prisma initsiatiivi hinnatõusu vastu astuda tervitatavaks, ei avalda tegelikkuses 20 toote hinna külmutamine mõju üleüldisele hinnatõusule. "Jaekett ei saa kaasa rääkida kliimamuutustest ja katastroofidest tingitud hinnatõusudele," ütles Lilleoja. "Viimase aja hinnatõusud on pärit toorainehinnatõusudest maailmaturul," lisas ta.

ASi Leibur juhatuse esimees Asso Lankots ütles, et ehkki ka üks Leiburi toode - Ruks - on sattunud sinna nimekirja, ei pane Prisma teade hindade külmutamise kohta teda ahhetama.

"Prisma lubadus mitte langetada teatud toodete hindu ei mõjuta absoluutselt meie plaane," ütles Lankots. "Me üritame oma asja ajada ja vaatame, kuidas turu peal asjad toimivad ja kuidas me vastavalt sellele toimetada saame."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing