USA rõivaste jaemüüja Gapi aktsia vabalanguses

Raivo Sormunen 20. mai 2011, 14:53

Kasvavate puuvilla-, tööjõu- ja transpordikulude tõttu halvenesid USA rõivaste jaemüüja Gapi viimase kvartali tulemused märkimisväärselt. Aktsia läks uudise peale eile järelturul langusse, vajudes 23,29 dollarini ehk 16% võrra.

30. aprilliga lõppenud kvartalil teenis firma 233 miljonit dollarit kasumit (0,40 dollarit aktsia kohta) ehk 23 protsenti vähem kui aasta eest. Müük langes aastatagusega võrreldes 1% ja ulatus 3,3 miljardi dollarini, kirjutab Wall Street Journal.

Gapi finantsjuht Sabrina Simmons sõnul on ettevõte silmitsi kõrgete kuludega. Ettevõtte prognoosib, et aasta teises pooles kasvavad tootmiskulud veel 20%, ning ületavad märkimisväärselt jaemüügihindade tõusu.
 
„Me olime oma kvartalitulemustes pettunud, samas annavad meile jõudu ees ootavad väljakutsed. Me oleme fokusseeritud, et teha vajalikke muudatusi kogu oma äris ning näidata sellist müüki nagu me oma brändidelt ootame,“ märkis ettevõtte tegevjuht  Glenn Murphy.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. May 2011, 14:53
Otsi:

Ava täpsem otsing