LHV: kainenemine börsil on loomulik

Raivo Sormunen 20. mai 2011, 15:43

LHV maaklerüksuse juhi Alo Vallikivi sõnul on pärast eelmise aastast kiiret hinnatõusu kainenemine loomulik.

Täna on langenud börsiindeks OMX 666,79 punktini ehk päevaga 0,45 protsenti. Langusele on enim kaasa aidanud Merko Ehitus, mis on odavnenud 3,75%, tasemeni 7,70 eurot.
OMX indeks on jõudnud sellega tagasi 2010. aasta novembri lõpu tasemeteni kusjuures 18. veebruaril saavutatud viimaste aastate tipptasemest (786,42 punkti) on indeks järele andnud juba 15,3 protsenti.

Vallikivi sõnul jõudsid aktsiate hinnad eelmisel aastal ettevõtete majandustulemustest ette. „Kuigi börs ongi ettepoole vaatav, siis ootused kerkisid veidi kõrgemale kui tegelikkus järele jõudis. Eelmisel aastal kerkis börs 72% ning seega on sellel aastal järgnenud kainenemine loomulik. Ma loodan, et ettevõtete majandustulemused jätkavad paranemist ning atraktiivsed hinnatasemed saavutatakse pigem fundamentaalsete näitajate mitte edasise hinnalangusega,“ märkis spetsialist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. May 2011, 20:42
Otsi:

Ava täpsem otsing