Kohila tehas sai uue omaniku

Hannes Sarv 23. mai 2011, 00:00

Latvijas Finierise pressiesindaja kinnitas Kohila vineeritehase omandamist. Samas sõnas ta, et ettevõte on valmis oma plaanide kohta kommentaare andma täna.

SEB reedel tehingu toimumist ei kinnitanud.

Kohila vineeritehase pani püsti toona veel enamikus Pjotr Sedini kontrolli alla olnud Grove Invest oma tütarfirma Baltic Panel Group (BPG) kaudu. Tehas alustas tootmist 2006. aastal. BPG aga pankrotistus 2009. aasta mais. Pankrotis süüdistas ettevõtte juhtkond SEB panka. Nende väitel põhjustasid SEB pank ja SEB Liising firmale majanduslikku kahju, mis takistas tehase käivitamist ja selle tõttu nõuab Grove kohtu kaudu SEB-lt 96 miljoni euro (1,5 miljardi krooni) suurust kahjutasu. SEB süüdistustega nõustunud ei ole. Vaidlus pole kohtus veel lahendust saanud.

Pärast BPG pankrotistumist proovisid ettevõtte pankrotihaldurid tehase kinnistut enampakkumistel müüa. Lõpuks ostis tehase kinnistu 2009. aasta augustis 1,6 miljoni euroga (25 miljoni krooniga) pankrotipesast enampakkumisel välja SEB Liising.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:53
Otsi:

Ava täpsem otsing