Kunda Nordic Tsement rebis kasumisse

Kadrin Karner 23. mai 2011, 15:05

Ehitusmaterjalide tootja AS Kunda Nordic Tsement jõudis eelmisel aastal kahjumist taas kasumisse. Ettevõtte kasum oli 37,2 miljont krooni.

Aasta varem oli ettevõte teeninud 42,4 miljonit krooni kahjumit, kirjutas Äripäeva uus portaal toostusuudised.ee. Kuid möödunud aasta teises kvartalis hakkas Eestis ehituse maht ja seeläbi ka tsemendi müük peale kaheaastast kukkumist märgatavalt kasvama.

Kui aastat alustati töötades ühe ahjuga, siis teise kvartali tulemuste järel otsustati käivitada ka teine ahi. Ettevõtte teatel oli aasta jooksul müük juba 10% parem kui 2009. aastal. Tagasilöögi andis vaid detsember, kui lumerohke talve tõttu tõusis tsemendi müük ainult 7%.

Ehitusmahud kasvasid ka Kunda Nordic Tsemendi peamistel eksportturgudel Venemaal, Soomes ja Lätis. Tsemendi eksport kasvas aasta varasemaga võrreldes 24%. Lubjakivikillustiku müügimaht suurenes 24%, mille taga oli suurem teedeehituse maht ja betooni tootmise kasv. 27% kasvas graniitkillustiku müügimaht, mida hakati Eestis müüma 2009. aastal. Graniitkillustikku tarnitakse heidelberg Cement Groupi kuuluvast Norra firmast.

Kunda Nordic Tsemendi möödunud aasta müügikäive oli 581,54 miljonit krooni, mis on mõnevõrra suurem aasta varasemast tulemusest.

Tänavu on plaanitud koduturul eelmisest aastast mõnevõrra suuremat müüki. Ekspordis loodetakse nii tsemendi kui klinkri müügi kasvu. Vajadusel on ettevõte valmis käivitama kolmandat pöördahju.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. May 2011, 15:47

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing