Aftonbladet: Rootsi kuninglikku perekonda tuleb rangemalt kontrollida

Silvia Kruusmaa 24. mai 2011, 16:18

Raamat Rootsi organiseeritud kuritegevusest jutustab sellest, kuidas kuninga Carl XVI Gustaf sõber püüdis veenda tuntud kurjategijat monarhi ekstravagantset elustiili maha salgama.

Ajaleht Aftonbladet kutsub üle kuningliku perekonna üle rangemat kontrolli kehtestama. „Rootsi on konstitutsiooniline monarhia ja kuningas on meie riigipea ning temal ja õukonnal on oma eelarve – 2010. aastal tubli 13 miljonit eurot. Kuninglik perekond on nagu riiklikult finantseeritud avalik ametkond veidi eripärase tegevusalaga. Kui Rootsi kavatseb monarhiat säilitada, vajame me süsteemi nagu teiste institutsioonide jaoks olemasolev, millega oleks kuningliku perekonna üle võimalik järelevalvet korraldada ja selle liikmeid vastutusele võtta.“


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. May 2011, 17:34
Otsi:

Ava täpsem otsing