Hispaania kokkuklopsitud pank katsetab IPOt

Romet Kreek 24. mai 2011, 10:53

Hispaania püüab tugevdada pankasid ajal, mil Euroopa valitsuste võlakriis laieneb. Seitsmest hoiupangast kokku pandud Bankia plaanib aktsiate esmaemissiooni, vahendab Bloomberg.

Endine Hispaania majandusminister ja IMFi eksjuht Rodrigo Rato, kes on Bankia juht, plaanib kaasata turgudelt juuli keskpaigas kuni neli miljardit eurot kapitali. Pank loodi läinud aastal, kuid nime sai see moodustis alles eelmisel nädalal.

„Nad püüavad midagi väga keerulist korda saata väga lühikese aja jooksul,“ kommenteeris Oddo sociedad de Valoresi aktsiate juht Pablo Garcia. „Bankia IPO on brutaalne stressitest kogu Hispaania osas,“ märkis ta.

Bankia, mis moodustati Caja Madrisi, Bancaja ja veel viie hoiukassa ühinemisel, bilansimaht on umbes 275 miljardit eurot. Selle poolest on ta Hispaanias suuruselt kolmas, jäädes maha vaid Banco Santanderist ja Banco Bilbao Vizcaya Argentariast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. May 2011, 10:53
Otsi:

Ava täpsem otsing