Pärnu tegi parkimisfirma elu kibedaks

Alyona Stadnik 27. mai 2011, 00:00

Pärnu linnavalitsus otsustas 1. juulil lõpetada halduslepingu EuroPark Eesti OÜga. Seda põhjusel, et väidetavalt on ettevõte rikkunud lepingulisi kohustusi. "Lepingu lõpetamist sellisel moel, nagu Pärnu linn seda praegu teeb, meie ei aktsepteeri. Me oleme üritanud juba üle aasta mõistlikke läbirääkimisi pidada ja lahendusi leida," rääkis EuroPark Eesti OÜ tegevjuht Karol Kovanen.

"Lepingus on sätestatud, et linnavalitsusel on õigus lõpetada leping erakorraliselt ennetähtaegse ülesütlemisega, kui rikutakse lepingu tingimusi," vastas Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius.

2008. aastal korraldatud riigihanke tingimustes fikseeriti muu hulgas minimaalne garanteeritud parkimistulu, mis oli 3,5 miljonit krooni (220 000 eurot).

Kuna linnavalitsus on sellest ajast saadik mitu korda muutnud parkimiskorda ja suurendanud tasuta parkimise võimalusi, peaks EuroPark Kovaneni sõnul maksma üle 1 miljoni krooni (üle 60 000 euro) oma taskust, et täita lepingus fikseeritud summat.

Europark: kogu tulu läheb linnale. "See on tekitanud olukorra, kus oleme kogu tulu, mida on linnast võimalik teenida, linnale ära maksnud. Siis oleme saanud vastavalt lepingule protsendi enda kulude katteks. Vaidluse on tekitanud see, et sisuliselt on Pärnu linnas aastane parkimistulu, langenud alla 2 miljoni krooni," selgitas Kovanen.

EuroPark ei saa kuidagi mõjutada parkimistingimusi, sest see on volikogu otsustada. Kovaneni sõnul öeldakse otse, et Pärnu linnas on tasuta parkimine, aga Europark peab ikka maksma 3,5 miljonit krooni.

Pärnu kasutas oma õigust. Kosenkranius märkis, et lepingu järgi on neil õigus parkimise korras muudatusi teha. Linnavalitsus pidas tema sõnul EuroParkiga selle aasta veebruarini läbirääkimisi ja konsultatsioone, kuid pooli rahuldavat lahendust ei leitud.

Europarki tehtud analüüs näitas, et parkimistingimuste muutmine linna soovitud moel vähendab tõenäoliselt parkimistulusid kuni 70%, mis on ka juhtunud, märkis Kovanen. EuroParki koostatav õiguslik arvamust kogu temaatika kohta peaks valmima täna.

Pärnu linn peab praegu läbirääkimisi 100% linnale kuuluva OÜ Pärnu Haldusteenused parkimiskorralduse teenuse võimaliku jätkamise üle.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing