Savisaar üritas Siret Kotkat riigikokku kombineerida

Silvia Kruusmaa 27. mai 2011, 10:42

Keskerakonna juht Edgar Savisaar püüdis mitme kombinatsiooni abil suunata endist partei noorte­kogu juhti Siret Kotkat asendusliikmena riigikokku, kuid tulutult, kirjutas Postimees.

Riigikogu valimistel loodetust kasinama tulemusega leppima pidanud Keskerakonna juhile Edgar Savisaarele tegi muu seas muret ka see, et tema lootustandvamaid õpilasi, endine erakonna noortekogu juht ja praegune Tallinna abilinnapea Taavi Aasa nõunik Siret Kotka ei pääsenud tublist häältesaagist – 894 Lääne-Viru häält – hoolimata riigikokku.

Esmalt püüdis Savisaar teha vahetuskaupa Lauri Laasiga, kellele lubas Tallinna volikogu aseesimehe kohta, siis võttis Savisaar ette riigikokku valituks osutunud Mihhail Kõlvarti, kes loobuski nelja-aastasest saadikutööst ja asus Tallinna abilinnapeaks. Laual malendeid liigutades tegi Savisaar aga väikse valearvestuse lootes, et Kõlvarti asemel riigikokku tulema pidanud, seni üle üheteistkümne aasta Põlva linnapeana töötanud Tarmo Tamm loobub parlamendikohast, Tamm tuli aga riigikokku ja Toompea uks jäi Kotka ees endiselt suletuks.

Mõne nädala eest oli kord järjekordse keskparteilase, Kalev Kallo käes, kelle ümbermängimisega mõnele linna juhtivkohale avanenuks Kotkale riigikogu uks, aga ka Kallo loobus pakkumisest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    01. June 2011, 09:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing