Swed: Kaubamaja ohverdas kasumi nimel turuosa

Fredy-Edwin Esse, California 27. mai 2011, 12:13

Tallinna Kaubamaja tulemusi kommenteerides leiab Swedbank, et firma loobus kasumlikkuse nimel turuosast. Pank langetas firma aktsia hinnasihti, kuid tõstis soovitust.

Kaubamaja puhaskäive tõusis aastataguse võrreldes 2,4%, samas kui Eesti jaeturg tervikuna kasvas 10,6%. Swedbanki sõnul oli oodata, et Kaubamaja ohverdab kasumlikkuse nimel turuosa. Firma EBITDA paranes aastaga 60%, 4,3 miljoni euroni. Kasumlikkus paranes seejuures enim supermarketite ja autode segmendis.

Swedbank lisas, et firma kasutab vaba raha investeeringute tegemise asemel võlgade tasumiseks. Netovõlga on firma aastaga vähendanud 28%, 59 miljoni euroni.

Tähelepanu väärib ka asjaolu, et Kaubamaja maksab ligi 70% kasumist välja, mis on pannud Swedbanki eeldama, et firma jätkab kõrgemate väljamaksetega ka tulevikus. Seetõttu on Kaubamaja aktsia üha enam muutumas dividendiaktsiaks.

Pank langetab Kaubamaja aktsia hinnasihi 50 sendi võrra, 6,00 euroni. Samas leiab pank, et kuna aktsia on viimasel ajal negatiivselt liikunud ja dividenditootlus on 4,9%, tasub aktsiasoovituse tõsta "vähenda" pealt "hoia" peale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. May 2011, 15:29
Otsi:

Ava täpsem otsing