KIT Finance'i hallatavad varad kasvasid tormiliselt

Anne Oja 30. mai 2011, 00:00

Kui 2009. aastal haldas KIT Finance 9,2 miljardit krooni (588 miljonit eurot), siis mullu juba 48,6 miljardit krooni (3,1 miljardit eurot). Suurem osa klientide varast asus USA, Londoni ja Venemaa börsidel kaubeldavais väärtpabereis.

Maaklerfirma kliendibaas kasvas 2009. aasta 368 investoriga võrreldes 76%, rääkis Vene kapitalile kuuluva KIT Finance Europe'i juht Kaido Kaljulaid.

Äripäev küsis, kuidas Eesti probleemne investeerimiskliima KIT Finance'i tulemusi mõjutanud on, kuid Kaljulaiu sõnul mõjutavad siinsed reeglid neid vaid tööjõukuludes. "No me Eestis ei tegutsegi, meil Eestis ärihuvid puuduvad. Konkureerime ainult tööjõuturul. Ärihuvid on meil aga ida ja lääne pool, kus börsidel kaupleme," ütles Kaljulaid.

Paar klienti on KIT Finance'il ka Eestist, kuid masu saabudes lõpetasid nad aktiivse väärtpaberitega kauplemise.

2010. aastal kogus KIT Finance komisjoni- ja teenustasudena tunamulluse 78,4 miljoni krooni asemel 123,3 miljonit krooni ja intressituludena 23,8 miljoni asemel 37,6 miljonit krooni. Puhaskasum kasvas 56,2 miljonilt 65,4 miljonile kroonile.

"Sel aastal prognoosime, et mitmekordseid tõuse ei tule, jätkame eelmise aastaga samal tasemel. Oleme saavutanud taseme, kus nii suuri kasve pole enam mõttekas oodata," lausus Kaljulaid 2011. aasta kohta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing