Koristada või kasutada teenust?

Rivo Sarapik 30. mai 2011, 00:00

OÜ Brem Puhastus juhataja Maris Sireli sõnul tehakse koristades tihti vigu näiteks doseerimisega, millega kaasneb allergiline reaktsioon. "Tavaliselt tuleneb selline reaktsioon aine ebaõigest kasutusest, kus ainet ei doseerita ette nähtud koguses, vaid lisatakse veele stiilis "mida rohkem, seda uhkem"," märkis Sirel.

Probleemiks on tema sõnul, et kasutatakse eri mustuse puhul samu vahendeid või töövõtteid. "Igal koristataval pinnal on erinev mustuseaste, mis sõltub ruumi külastussagedusest ning kasutusotstarbest. Asja ei tee ka sugugi lihtsamaks see, et mustus koosneb mitmetest erinevatest ainetest, näiteks rasvad, õli, nõgi, savi, mikroobid ja muu sarnane," selgitas Sirel. "Lisaks võib mustus olla vedel, märg või kuiv. Õigeid puhastusvahendeid ning puhastuskeemiat valides ja kasutades saab allergiariski viia miinimumi või parimal juhul sootuks vältida."

Mure asendaja leidmisel jääb ära. Samas võib tema sõnul mõtlematult koristustarvikuga mikroobe ühest kohast teise kanda ja imestada, miks värskelt koristatud pinnad ikka tolmused, määrdunud ning tihtipeale ka tuhmid välja näevad.

Lisaks siseruumidele vajab hoolt ka maja välimus - muru, hoov, kõnnitee. Siingi on võimalik valida, kas võtta firma palgale kojamees või lasta töö teenusepakkujal ära teha.

Sirel rõhutas, et oma kojamehe asemel professionaali palgates jääb ära mure, kuidas kiiresti leida asendaja äkitselt haigestunud või puhkusele sooviva töötaja asemele ning säästetakse ajakulu inimese väljaõpetamise ja muu arvel. Samuti saab näiteks suurema korrastustöö - tormi tagajärgede likvideerimine või talvine hangesid kasvatav lumetuisk - kiiremini lisaabi.

Kui tihti büroo kasimist vajab? See sõltub mõistagi ruumi pinnast, inimeste hulgast ning ka sellest, kui palju kontoris liikumist on. Alidor Puhastus soovitab esialgu tellida koristuse korra nädalas ja siis mõne aja pärast vajadused ümber hinnata.

Teenusepakkujad pakuvad töid nõudepesemisest fassaadide puhastamiseni. Teenuste hinnad sõltuvad töö ja mustuse mahust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing