Ikeas plahvatasid pommid

Katri Soe-Surén 31. mai 2011, 13:01

Kolmes Ikea eri riigis asuvas mööblimajas plahvatasid väikesed lõhkekehad. Inimesed viga ei saanud. Politsei oletab, et plahvatuste taga on väljapressimine.

Pommid plahvatasid eile õhtul Belgias Gentis, Prantsusmaal Lommes ja Hollandis Eindhovenis. Gentis plahvatas ühes Ikea filiaalis pea samaaegselt koguni kaks lõhkekeha. Lõhkekehad olid peidetud piimapakkide sisse, mis omakorda olid asetatud palettide alla. Eindhovenis plahvatas üks Ikea ette parkimisplatsil asuvasse prügikasti peidetud pakk.

Plahvatuste tagamaad on alles selgitamisel, kuid politsei oletab, et tegemist on väljapressimistega. Nimelt on viimastel aastatel Hollandis tehtud Rootsi mööblikontsernile mitmeid ähvardusi. Ikea pressiesindaja Charlotte Lindgren lükkas selle oletuse tagasi. „Mingeid ähvardusi tehtud ei ole,“ ütles Lindgren. „Me ei tea, mis nende väikeste plahvatuste taga on ja me ei taha ka osaleda spekulatsioonides.“

Lindgreni sõnul otsiti kõik mööblimajad läbi ja midagi ohtlikku ei leitud. Kõik poed on täna avatud nagu tavaliselt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    01. June 2011, 09:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing