LHV: Apranga vastas peaaegu ootustele

Fredy-Edwin Esse, California 31. mai 2011, 10:45

Eile avalikustatud analüüsis ütleb LHV Pank, et Apranga esimese kvartali finantstulemused vastasid üldjoontes ootustele ning ettevõte suutis hooajaliselt nõrgimas kvartalis kasumisse jõuda.

Esimese kvartali müügikäive kasvas 7,8% 67,9 miljoni litini. Müügikäive oli prognoositust küll 3% madalam, kuid see tuleb pigem meie erinevast käibemaksu mõju arvutusest, kuna kuised müüginäitajad (koos käibemaksuga) olid
juba varasemalt avaldatud, kirjutab LHV.

Esimese kvartali võrreldav müügikasv oli 6,1%, mis on korralik tulemus praeguses
keskkonnas, kuid jääb samas alla Baltika üle 10protsendisele müügikasvule Baltikumis. Kui lisada siia juurde veel Apranga aprillikuu käibekasvu näitaja (+17%), siis võis Apranga müük ka esimeses kvartalis kannatada laovarude puuduse tõttu, mis samuti eelmise aasta neljandat kvartalit negatiivselt mõjutas.

Tegevuskulud kasvasid aastaga 5,3% ning olid oodatust 3,3% kõrgemad. Selle tõi kaasa eelkõige kõrgemad tööjõukulud, kuna keskmine väljamakse töötajatele suurenes aastaga 7,0%. Mis peamine, kulubaasi kasv (5,3%) oli madalam kui müügitulu kasv (7,8%). Perioodi puhaskasum oli 1,1 miljonit litti. Kuigi see jäi meie prognoosidele alla (1,5 miljonit litti kasumit), paranes netotulemus võrreldes eelmise aastaga 1,8 miljoni liti võrra.

Ajalooliselt pole Apranga dividendide väljamaksekordaja praeguse 100protsendini küündinud. Samas tuleb aga rõhutada, et ettevõtte laenukoormus on väga madal, investeeringute vajadus on tagasihoidlik, kuid põhitegevuse rahavoog on tugev. Viimast tõestab ka 5,9 miljoni liti suurune EBITDA esimeses kvartalis. Seega
finantspositsioon lubab Aprangal kõrgete dividendidega jätkata.

Apranga suutis meie ootused peaaegu täita ning näitas sesoonselt nõrgal perioodil taaskord kasumit. Müügikasv oli küll konkurentidest tagasihoidlikum, kuid meie jaoks olulisem on fakt, et kulude kasv oli tulude kasvust madalam, leiab LHV.

Kvartali puhaskasumi paranemine aasta lõikes klapib meie kõrgete ootustega kogu finantsaasta kasumikasvu osas. Samuti on jätkuvalt ettevõtte bilanss konservatiivne ning põhitegevuse rahavoog lubab ka tulevikus kõrgeid dividende.

LHV annab Apranga kvartalitulemustele neutraalse hinnangu ning jätab ka aktsiasoovituse neutraalseks. Panga arvates on aktsia õiglase hinna vahemik 1,80-2,00 eurot.

Täna hommikuse seisuga oli Apranga aktsia tõusnud 0,06%, 1,764 euroni. 30. novembril 2010 saavutatud tipust on aga firma aktsia kukkunud 22,63%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. May 2011, 10:45
Otsi:

Ava täpsem otsing