LHV näeb potentsiaali Venemaa aktsiates

Piret Reiljan 31. mai 2011, 07:06

Baltikumi turu kõrval näeb LHV pensionifondide juht Andres Viisemann potentsiaali ka Venemaa turul ja on ostnud mitmete Vene ettvõtete aktsiaid ning võlakirju.

LHV pensionifondid on panustanud näiteks Gazpromi, Sberbanki, Peterburi ja Moskva panga, Sistema ja Lukoil ADRi võlakirjadesse või aktsiatesse, kokku keskmiselt 10% fondi varadest.

„Kuigi Venemaa fiskaalseis on tugevam kui ükskõik millisel Lääne riigil, on seal omad riskid, mis seletavad riskipreemia olemasolu,“ viitab LHV fondijuht Andres Viisemann riskimomendist tulenevale paremale tootlusele. Ta jätkas, et investeerides nn poolriikides just ettevõtete võlakirjadesse, on võimalik saada veelgi kõrgemat tootlust, kui seda pakuvad valitsuse võlakirjad, sealjuures oluliselt suuremat riski võtmata. „Minu hinnangul võivad mõnes olukorras ettevõtete võlakirjad olla isegi vähemriskantsed,“ nentis Viisemann.

Viisemann tõi välja ka mõned numbrid Venemaale investeerimise toetuseks. Näiteks, Venemaa tänavust eelarvet prognoositakse 2,7% ülejäägiga ning Venemaa välisvõlg oli eelmise aasta lõpus 33% SKPst. Venemaa valitsuse riskipreemia võrreldes USA valitsusega on hetkel 1,17%.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast, selleks telli leht SIIT või osta päevapilet SIIT.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. June 2011, 13:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing