Nokia andis kasumi- ja käibehoiatuse, aktsia -13%

Raivo Sormunen 31. mai 2011, 15:50

Nokia andis täna kell 15.00 nii teise kvartali kui ka terve 2011. aasta osas nii käibe- kui kasumihoiatuse.

Nokia sõnul jääb mitmete negatiivsete koosmõjude tõttu ettevõtte selle aasta käive ja tegevuskasum alla ootusele, nähtub börsifirma pressiteatest. Põhjustena tuuakse odavate telefonide poole kaldu tooteportfelli, prognoositust madalamad müügimahud ja konkurentide poolse hinnasurve.

Toote ja teenuste üksuse müügimaht jääb Nokia sõnul teises kvartalis märkimisväärselt alla 6,1-6,6 miljardi eurosele müügiprognoosile. 6-9% tegevuskasumi marginaali asemel ootab Nokia teises kvartalis vaid nullkasumit.

Sõltuvalt teise kvartali prognoosidest pole Nokia sõnul enam kohane anda välja 2011. aasta kasumi- ja käibeprognoosi, millega seonduvalt tühistas ettevõte kõik terveks aastakse tehtud prognoosid. Samas lubab mobiiltelefonide tootja investoritele, et ettevõte jätkab lühiajaliste kvartaliprognooside andmist.

„Strateegia muutmine on olnud raske. Me nägime vajadust toota suurepäraseid mobiiltelefone ning seepärast me peame kiirendama ettevõtte restruktureerimist. Meie tiimid on ühendatud ja me usk on kasvanud, et Nokia toob oma esimese telefoni koos Windows Phone`ga turule neljandas kvartalis,“ märkis Nokia tegevjuht Stephen Elop.

Nokia aktsia kukkus uudise paele 13,2%, tasemeni 5 eurot. Ettevõte avaldab oma teise kvartali tulemused 21. juulil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. June 2011, 09:53
Otsi:

Ava täpsem otsing