Kreeka spekulatsioonid  kergitavad Euroopa aktsiaid

Katre Pilvinski 31. mai 2011, 15:53

Investorite spekulatsioonid, et Euroopa liidrid lubavad lisa finantsabi Kreekale, kergitasid euro kolme nädala kõrgeimale tasemele, millele järgnes Euroopa aktsiate tõus.

USA futuurid ja Aasia aktsiad reageerisid uudisele tõusuga, vahendas Bloomberg. Alpha Bank ja EFG Eurobank Ergasias dikteerisid Kreeka pankade aktsiarallit. Kahe panga aktsiad tõusid Ateena börsil enam kui 5 protsenti.

Vestas Wind Systems vedas rohelise energia aktsiate tõusu teist päeva järjest. Metallitootja Voestalpine AG aktsia kerkis 2 protsendi võrra pärast seda, kui firma teatas kõrgemast aastasest kasumist.

Euroopa aktsiaturgude hinnaliikumist peegeldav Stoxx Europe 600 indeks kerkis täna hommikul Londonis ühe protsendi jagu 281.48 punkti tasemeni, vähendades selle kuu 0,9protsendilist kaotust. Spekulatsioonide tõttu, et Kreeka restruktureerib oma võlad ümber, on indeks langenud neli järjestikust nädalat. Jõudes 17. veebruaril selle aasta kõrgeima tasemeni, on Stoxx Europe 600 indeks langenud 3,3 protsenti.

Euro tõusis dollari vastu, kui eurogrupi juht Jean-Claude Juncker ütles, et Euroopa juhid otsustavad Kreeka uue abipaketi suhtes järgmise kuu lõpuks ning samal ajal tühistatakse Kreeka võlgade “täielik restruktureerimine”, ütles Junker eile.

Järgnevate päevade jooksul kavatsevad ELi, IMFi ja Euroopa Keskpanga inspektorid teha kokkuvõtte, milline on olnud Kreeka areng vastamaks 110-miljardi eurose abipaketi nõuetele. Seejärel formuleerib EL oma Kreeka lisaabi plaani.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. June 2011, 09:53
Otsi:

Ava täpsem otsing