Grüne Fee: kurgipaanika vähendas veidi eksporti

Väinu Rozental 02. juuni 2011, 00:00

"Eesti turul ei ole kurgimüük seetõttu ei suurenenud ega vähenenud," ütles Külasepp. "Arvame, et see mõju võib kohale jõuda järgmisel hooajal, kui Hispaania kurk on taas meie põhikonkurent. Praegu tuuakse Hispaaniast üldse väga vähe kurki, konkurentideks on Läti, Leedu, Poola ja Soome kurgikasvatajad."

Küll aga on veidi vähenenud Grüne Fee Eesti kurgimüük Lätti-Leetu. "Meie kurk ei ole nende jaoks kodumaine kurk ja meie kiles olevasse kurki suhtutakse umbusklikumalt, sest see seostub neile Hispaania kurgiga," rääkis Külasepp.

Külasepp ütles, et oht Hispaania kurki süües nakatuda kolibakteriga on meil ilmselt marginaalne, kuid teadvustada tuleks, et igasugune lõunamaine puu- ja aedvili on tunduvalt saastatum kui kohalik toode.

Veterinaarameti teatel on köögiviljad võetud eranduurimise alla. "Seoses EHEC-bakteriga nakatumise puhanguga uurime me nii eestimaise kui ka sissetulnud köögivilja mikrobioloogilisi näitajaid erandkorras," kinnitas veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna büroojuhataja Piret Rajasalu.

"Pregu kogume infot, kui palju Eestisse neid Hispaania kurke toodud on," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:54
Otsi:

Ava täpsem otsing