Laar: küberrünnak ei erine tavalisest ründest

Kadrin Karner 01. juuni 2011, 17:49

Kaitseminister Mart Laar rõhutas tänasel kohtumisel Ungari välisministri J?nos Martonyiga, et on vaja mõista, et küberrünnakuga kaasneda võivad kahjud on võrreldavad tavarünnakutest tulenevate kahjudega.

„Ka Eesti toetab põhimõtet, et küberrünnakut ja füüsilist rünnakut ei peaks teineteisest eristama. Riikide eelhoiatus-, heidutus- ja kaitsevõime küberruumis peab olema võrreldav riikide suutlikkusele teha samu asju füüsilises maailmas,“ tõdes Laar.
 
Kaitseminister avaldas kohtumisel heameelt Ungari 2010. aastal tehtud otsuse üle hakata panustama Tallinnas asuvasse NATO küberkaitse oivakeskusesse. „Eesti ja Ungari on lähedaste NATO liitlaste ning partneritena Euroopa Liidus mõlemad seisukohal, et küberjulgeoleku tagamine on tänase päeva rahvusvahelise koostöö võtmeküsimusi; ükski riik ei ole kaasajal suutlik üksinda küberohtudega edukalt hakkama saama,“ ütles Laar kohtumisel.
 
Ungari kui Euroopa Liidu eesistujariik on oma eesistumise üheks prioriteediks nimetanud küberjulgeoleku. „Euroopa Liidu IT-agentuuri loomine Tallinnasse annab Eestile kaalu rahvusvahelise infotehnoloogilise ekspertiisi tugipunktina ning lisavõimaluse panustada ühise euroatlantilise ruumi küberjulgeolekusse,“ nentis kaitseminister.
 
Lisaks küberjulgeoleku küsimustele arutati veel Ungari toetust NATO õhuturbe missioonile Balti riikides.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    01. June 2011, 17:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing