Büroo luksusauto tagaistmel

Madis Luik 03. juuni 2011, 00:00

Lavastaja Brad Furmani uues filmis "Tänavajurist" sattub kaitseadvokaat Mickey Haller, kes töötab peamiselt oma Lincoln Continentali tagaistmel istudes ja teisi abistades, ise mõrvasehkendustesse.

Haller (Matthew McConaughey) on laheda loomuga sahkerdaja, kes tunneb Los Angelese tänavaid ilmselt sama hästi kui oma taskuid. Pärast aastatepikkust tööd klientidega ühiskonna põhjakihtidest on tal omamoodi väärikas kogemuste pagas.

Haller oskab pisipättide, mõrvarite ja vägistajatega suheldes alati õige tooni valida. Tema sõprade hulka kuulub kantristaar Trace Adkinsi mängitav Eddie Vogel, ratturite jõugu juht, ning tema kerge ülbus on tekitanud talle maffialaadse kuulsuse ja äratanud kolleegide pahameele.

Võitlus elu pärast. Kui Haller asub kaitsma prostituudi vägistamises süüdistatavat rikkurit Louis Rouleti, (Ryan Phillippe), loodab ta teenida kiiresti kopsaka summa, kuna peab seda oma elu lihtsaimaks juhtumiks. Süüdistusse süvenedes aga avastab ta ühiseid jooni varasema mõrvajuhtumiga, mis on jäänud lahendamata.

Tööotsast kasvab välja konfliktne ja ohtlik situatsioon, kuhu peale asjaosaliste segatakse advokaadi perekond. Võitlema ei pea Haller enam üksnes kliendi, vaid ka omaenda elu nimel.

Film põhineb Michael Connelly samanimelisel novellil, mis ilmus 2005. aastal. Tegemist on ühe populaarseima kriminullide autoriga Ameerikas. "Tänavajurist" on esimene jutustus, kus esineb jurist Haller. Kokku on Haller peategelane neljas Connelly teoses.

1996. aastal mängis peaosatäitja Matthew McConaughey filmis "A Time to Kill" samuti advokaati. See tõstis noore näitleja esile kui ühe lootustandva Hollywoodi tähe. Viieteistkümne aasta jooksul on ta mänginud nii komöödiates kui ka põnevikes, ent kohtusaali astub ta uuesti alles nüüd.

Advokaatide karm elu. "Mulle meeldib mängida advokaati, kuna tahtsin noorena juristiks õppida," on näitleja kommenteerinud. "Paraku otsustasin keskkoolis ümber, sest ei tahtnud kuni 28. eluaastani ülikoolipinke hõõruda. Arvan, et mulle sobib kaitseadvokaadi roll, sest astusin ka noorena alati teiste eest välja. Seda muidugi juhul, kui põhjust oli."

McConaughey jaoks on Haller tema ideaalkujutelmast palju pragmaatilisem karakter, kuna ta kuna tunneb süsteemi ja oskab seda ära kasutada. Kui näitleja veel ise juurast huvitus, nägi ta advokaatide elu palju helgemas valguses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing