Uus ja poole lahjem pohmell

Rivo Sarapik 03. juuni 2011, 00:00

Metsikule peole järgnenud pohmellis mälestuskildudest pusle kokkulappimine on teisel katsel vähem naljaks.

Hundikamp on jälle koos. Täiskasvanud meestel juhtub, et taas ei mäleta nad hommikul ühes Bangkoki urkahotellis ärgates, mis möödunud tundide jooksul korda sai saadetud - miks on jäänõus kellegi sõrm, miks üks meestest on kiilaks aetud ning teisel näos Mike Tysoni tätoveering? Hakkab sportlik osa ehk mälumäng ja pusle kokkupanek.

Film lennutab sel korral sõpruskonna, kuhu kuuluvad Stu, Alan, Phil ja Doug, Taisse Stu pulmapeole. Filmi esimeses osas nähtud unustamatu poissmeesteõhtu järel Las Vegases ei kavatse Stu enam riske võtta ning korraldab ohutu ja tagasihoidliku hilise hommikusöögi. Mõistagi ei lähe kõik nii, kui plaanitud oli, ja riskimaandus ei tööta. Vegases juhtunu jäi küll Vegasesse, kuid Bangkokis toimub meestega hulk jaburusi, mida hommikul mitte et ei tahaks mäletada, aga lihtsalt ei mäleta.

Ülesehituselt esimesele teosele truuks jäämine - loo tagasivaatena rääkimine - ei üllata. Pigem see isegi häirib, sest kramplik püüe eelmisest vormist kinni hoida seab loojutustusele piirid. Uue katsetamise asemel surutakse värske stsenaarium vägisi vanasse vormi.

Kui lugu ja selle pöördepunktid suutsid kohati isegi positiivselt üllatada, siis naljad jooksid lati alt läbi. Nende pikk ja veniv puändiks valmistamine lasi killust tihti teravuse välja ning liiga paljud neist olid suunatud vööst allapoole.

Kui naljad vindi ülekeeramisest kaotasid, siis Alani karakter (Zach Galifianakise kehastuses) pakkus ekraanil nähtuist meeldivaimat üllatust - salapärane ja ettearvamatu koomiline psühhopaat. Miks mitte - kui lugu niikuinii juba jabur on, olgu siis osalejad ka. Teised aga jalutasid samal rajal kui eelmisel korral.

Filmile eelnenud ootuste üleskütmise tõttu ma elamusega rahule ei jäänud. Päris ajaraisk see õnneks siiski ka ei olnud, sest mõne korra ikka muiata sai. Kui aga aega napib, siis soovitan vaadata trailer'it ning minna filmi lõputiitreile eelnevat fotoseeriat kaema. Nagu esimeseski teoses, võtab see toimunu hästi ja isegi naljakamalt kokku.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing