Alyona Stadnik • 3. juuni 2011 kell 5:29

Euroopa Komisjon rahastas  eralennukeid, hotelli- ja kokteilipidusid

Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barroso büroo tekitas 249 000 euro suuruse arve eralennukite kasutamise eest perioodil, kui Barroso osales 2009. aastal ÜRO kliimamuutusealasel konverentsil.

Barroso üheksa kuu lennukiarve on aga vaid väike osa 7,5 miljoni euro suurusest summast, mille Euroopa Komisjoni volinikud viimase viie aasta jooksul eralennukite üürimise peale kulutanud on, selgub Uuriva Ajakirjanduse Büroo (BIJ) uuringust The Guardiani vahendusel.

Euroopa Komisjon keeldus eralennukite kasutamist kommenteerimast, kuid kinnitas siiski, et 249 000 eurot kulutati presidendi büroo lendudele ning New Yorgi luksuslikule hotellile Peninsula.

See, et on kulutatud Komisjon raha, on ka tõmmatud ELi parlamendisaadikute kriitikat ka teistes riikides. "Seda on äärmiselt kahetsusväärne näha, kuidas kergesti kulutatakse Komisjoni ELi maksumaksjate raha eralennukitele, reisi- ja luksushotellidele," ütles sõltumatu Austria saadik Martin Ehrenhauser, kes aitas paljastada kulutuste üksikasju.

Hetkel kuum