Silvia Kruusmaa • 3. juuni 2011 kell 6:34

Õnnetusse sattunud jalakäijad jäävad teadmatusest hüvitistest ilma

Seaduse järgi on liiklusõnnetusse sattunud jalakäijal õigus nõuda autojuhi kindlustusseltsilt hüvitist isegi siis, kui jalakäija oli ise õnnetuses süüdi. Paljud inimesed aga ei tea seda ja jäävad hüvitisest ilma, kirjutas Postimees.

Viimasel viiel aastal on liiklusõnnetustes viga saanud üle 2000 jalakäija, kellest hukkus 174. Keegi ei tea küll täpset arvu, aga suure tõenäosusega on päris paljud neist jalakäijatest ilma jäänud neile õigusega kuuluvatest liikluskindlustusega määratud hüvitistest ja seda lihtsal põhjusel – nad pole hüvitist küsinud.

Inimesed lihtsalt ei tea, et autojuhi liikluskindlustus peab tegelikult hüvitama kahju ka jalakäijale ja seda isegi siis, kui jalakäija oli õnnetuses ise süüdi.

Hetkel kuum